A CSAPAT

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

A CSAPAT

Forza Racing Hungary póló - matrica

Forza Racing Hungary póló - matrica

(UPDATE) avagy most sem fenékig tejföl az élet...

 

 

Régebben egy ötlettől vezérelve, gondoltam legyen nekünk is csapat pólónk. Vettem nyomtatható vasalható matricát és készítettem FRH pólót. Nem a legjobb lett a minősége, és lehetett volna szebb is DE a miénk volt. Szerintem sorsoltam is valamilyen versenynél nyereményként, sőt még valakinek gyártottam is matricákat, aki aztán saját maga felrakta a pólójára. Nekem még megvan, bár azóta már megsárgult a fehér részeken, és a festék is berepedezett. Emléknek jó lesz, hogy ilyen is volt…

 

FM4 megjelenése előtt ismét szóba kerül csapaton belül, hogy FRH póló kellene. Nincs? Volt, de befulladt a dolog.

Ekkor ismét elkezdtem a projektet, de már egy picit komolyabban. Megterveztem a matricákat és kerestem a lakhelyemen egy céget akik egyedi pólókat is gyártottak. Az ár megfelelő volt és a minőséggel sem volt gond. Ugyanakkor még sem volt az igazi… Engem marhára bosszantott hogy a logókat csak téglalap alappal lehet felrakni. Szóval nem lehet a dolgokat körbevágni és úgy felrakni. Emiatt olyan furán nézett ki az elején az a nagy matrica, plusz nyáron a levegőt baromira megfogta.

Azért büszkén viseltük, a csapatból többen is rendeltek. Összegyűjtöttem a pénzt, megrendeltem a vállalkozónál, aztán FRH találkozón átadtam a tulajdonosoknak. Az FM4 megjelenésekor tartott Launch Party-n már páran abban voltunk jelen az üzletben. Hirdetve a Forzás társadalmon belüli hovatartozásunkat.
Azóta megint eltelt egy kis idő. A csapat fejlődött, többen vagyunk, profibbak vagyunk, kemények vagyunk! Mindent egyre profibb szintre emelünk, ebből a póló sem maradhat ki. Jön az FRH találkozó és ismét előkerült a téma. No, akkor ugorjunk neki.
A Facebookon a 32mg/100ml nevű oldal, Migren és Nakano festéseit pólóval jutalmazta nekik. Ekkor indult el a dolog, kértem Migrent nézze meg a minőséget, mondjon véleményt stb.
Elkezdtem tervezgetni a logókat. Mit hova mekkora méretben. Normálisan látszódjon, olvasható legyen, de még se olyan nagy, stb. Közben néha kikértem egy-két ember véleményét a csapatból, hogy legyen valami visszajelzésem kívülről is titokban.
A dolog ott tart, hogy a tervek készen. 3 céget kerestem meg a kész tervekkel és kértem adjanak árajánlatot erre a dologra. Kettőtől már kaptam, a harmadikra még várok.
Mindenképpen azt szerettem volna ha megtaláljuk a megfelelő minőség/ár kategóriát, és mindenki boldog lesz. A pólók árára én egy fillért nem teszek rá, miért tennék? Sőt, nélkülem fog menni a rendelés is, nekem semmi dolgom nem lesz ezzel. Mindenki magának rendeli, fizeti, szállítatja (vagy személyesen veszi át) a pólót. Akár itt a weblapon, vagy az adott cég honlapján. Azon vagyok, hogy az FRH találkozó előtt mindenképpen megoldódjon ez a dolog. Garantálom, hogy majd aki akar, az már csapat pólóban jöhet a találkozóra! Fekete és fehér színekben lesz. Galléros és sima nyakú verzióban! Jöjjenek a tervek:

   

  

 

PÓLÓ RENDELÉS ITT: Forza Racing Hungray pólók

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


A másik dolog a matrica.
Van nekem egy barátom aki matrica készítéssel foglalkozik. Anno megkerestem, és elmondtam neki a terveimet. Megbeszéltük és legyártotta fillérekért az első FRH matricákat. Az első FRH találkozón már szórtam is frutti helyett! Szerintem nem nézett ki rosszul, persze lehetett volna továbbgondolni, de a lehetőségek ezt adták. Az utolsó adag matricát most vitte el Nakano, a LeMans nyereményes cikknél kiírt játékon. (Természetesen ebből is raktam el magamnak emlékbe.) Tehát akkor legyen már új a matrica is a póló mellé.
Legyen.

A tervezésnél az elsődleges szempont, hogy átlátszó háttéren legyen. Így bármilyen felületen jól mutat. Mivel az eddigi matrica fehér alapon volt. Ugyanekkor arra is figyelnem kellett, hogy a feketén és a fehéren is jól látható legyen, plusz mutasson valahogy. Ja, és kerekített sarok, szerintem az ad neki egy pluszt.
Tervezés után, itt a lakhelyemen megkerestem több céget, akiktől szintén árat kértem a tervekre. Nem volt egyszerű a dolog. Több cégnél is amikor meglátták a régi mintát akkor kihátráltak, a lekerekített sarok miatt nem vállalták, nem volt olyan gépük. Én pedig ragaszkodtam hozzá. Végül két cég maradt az egyiknél rendes nyitvatartási időben zárt ajtóval fogadtak, így maradt a másik.
Nagyon készségesek voltak, és számomra megfelelő árat kaptam. A gyártást megkezdték!!! Megmutatom a terveket, amiket különböző színű hátterek elé tettem, csak a látvány kedvéért.
Mindkettőből 100 – 100 darabot gyártattam egyenlőre. Első kézhez vétel az FRH találkozón! Addig hiába is kér bárki, nem teljesítem. Az FRH találkozón részt vevőknek 3 – 3 darabot számoltam. Utána a maradékot szétosztom. Nem kell izgulni, ha elfogy gyártatok még. Aki szeretne annak jutni fog!
A pólóról és a matricáról jöhetnek a vélemények, a lájkok, a megosztások, a G+-ok, egy szóval nyilvánítsatok véleményt!

(A matricák 10 cm szélesek)

Ma, a megbeszélt időpontban elmentem a kész matricákért. Mocskos módon örültem neki, nagyon igényes lett, tökéletes a kerekítés, jók a színek. Hibátlan!


Olyan rendes volt a főnök, hogy nem 100-at nyomtak hanem amennyit kidaott a fólia szélessége. Nem akarták eldobni, így inkább oda is matricát nyomtak. Így gratisba adtak 20 darabot mindkét fajtából. Nagyon megköszöntem, és le is beszéltük, hogy legközelebb már tudni fogom. Így egyből 120-at rendelek, mert nem akarok állandóan erre a gratis dologra játszani.

Nyomás a garázsba, autópucolás és matrica felrakás. Na, itt jöttek a gondok…

Ekkor szembesültem azzal a ténnyel, hogy amit én fehérre színeztem a logóban az a matricán átlátszó! Kocsiba be, ablakot le, nagy király az FRH, de ez így nem kóser.

Az hogy az autónál átlátszó, az speciel nem is néz ki rosszul. Olyan kis ízléses, hogy a feliratból kirakott autó felveszi annak a színét amire rakod. Igen, tudom, full feketénél vagy sötét színeknél ez gáz, emiatt nem lehet azokra ragasztani.

Visszamentem és elmondtam a problémám a főnöknek.

Ő megérti, de fehéret nem tud nyomtatni egyik nyomtató sem. Ok, de nekem honnan kellett volna tudnom, mikor-mivel-hogyan készül ez a matrica. Abból indultam ki, hogy az ezer éves Autóklub matricám is átlátszó, és van benne fehér szín is a zászló részén.

Nincs ezzel gond, ha tudom előre, ha valaki felhívja rá a figyelmemet. Valószínű nem hagytam volna így. Én értem, hogy nem tud a nyomtató fehéret, és a fehér helyén átlátszó a dolog. No de a zászlós logót ráragasztjuk egy kék autóra. Ekkor látni fogunk egy piros-kék-zöld magyar zászlót? Azért valljuk be, ennek elsőre is fel kellett volna tűnnie számukra is.

Nos, tanakodtunk mi legyen. Szedjem le a zászlót vagy emeljem ki más színnel? A beszélgetés vége az lett, hogy ez csakis fehér fólián adja vissza a kellő hatást. Ezért, gyártatok 100 -100 darabot fehér fóliásan is, aztán majd mindenki választ amilyet akar. Ők pedig adnak kedvezményt ezek gyártására. Tehát a 100 db (+20 gratis) zászlós átlátszó kivitelezés, csakis fehér felületre ragasztható…

Elkészült a fehér alapra nyomtatott matrica!

 

Ezúton is szeretném megköszönni a BoltívDekor Kkt-nek a profi munkát. Személy szerint Várhalmi Ákos cégvezetőnek a konstruktív hozzáállást.

Elégedett vagyok teljes mértékben, profi munkát végeztek! Köszönjük!

 

PÓLÓ RENDELÉS ITT: Forza Racing Hungray pólók

@ Crazyman

 

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!