Versenyek

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

Versenyek

Forza 6 Köridő Bajnokság Szabályzat

 

Köszöntünk minden versenyzőt!

Ez egy Köridő Bajnokság lenne a Forza Motorsport 6 játékra!

Futamok

Minden bajnokság 4 fordulóból/futamból áll (nagy ritkán 5 futamból), egy forduló egy hétig tart. Hétfő 00:00-tól Vasárnap 23:59:59-ig (magyar idő szerint!). Hétfőn reggel már megtalálható az aktuális futam a címlapon. Tehát egy egész heted van megfutni a legjobb köridődet!

Ötleteket a következő bajnokságra (4 autó és 4 pálya kombó) nagyon szíevesn fogadunk. ITT tudjátok beküldeni. Ha több Bajnoksági ajánlat érkezik, akkor beérkezési sorrendben fogjuk megrendezni, amennyiben a staff is megfelelőnek találja!

 

Pontozás

A versenyeredményeket pontokkal jutalmazzuk, Az utolsó EGY pontot kap. Az előtte lévő +1, aztán megint +1...és így tovább a dobogó legfelső fokáig.

Az első 10 helyezett plusz pontban részesül. A dobogósok +4 pontot, a többiek (a 10. helyezettel bezárulva) pedig +2 pontot.
A pontok versenyenként összeadódnak, ezek összessége adja a bajnokságban elért helyezést. A Bajnokság végén, pontegyenlőség esetén, a futamokon elért helyezések összeadásra kerülnek és a kisebb szám nyer. Viszont lehet döntetlen is ha ez a szám is egyenlő!

 

A játék menetének mikéntjei:

FORZA 6:
RIVALS -> CLASS "autó osztály" TIME ATTACK -> kiválasztod a heti futamnál megadott pályát
 
Könnyítések és Nehézségi szint:
SUGGESTED LINE / Ajánlott pályavonal: TETSZŐLEGES
BRAKING / Fékezés: ABS ON vagy ABS OFF / Assisted - Fékrásegítés TILOS!/
STEERING / Kormányzás: NORMAL vagy SIMULATION / Assisted - rásegítés TILOS!/
TRACTION and STABILITY CONTROLL / Kipörgésgátló és Menetstabilizátor: OFF (KI)
SHIFTING / Sebességváltás: TETSZŐLEGES
DAMAGE, FUEL and TYRE WEAR / Sérülés, üzemanyagfogyás és gumikopás: COSMETIC - Felszini

 

Mindig az adott futamnál fogjátok látni:
- milyen autóval vagy/és kategóriájú autóval
- melyik pályán
- milyen feltételekkel fogunk menni.

Mivel Rivális módban futod még pénzt is kapsz érte, plusz konkrétan tudjátok egymást húzni (akár idegileg is). Betöltheted a riválisod szellemautóját is, hogy jobban megtaláld az íveket Sokkal nagyobb harcban tudunk lenni egymással! A szűrő ugyanúgy működik mint a FM5-ben, többször kell nyomni az "X"-t.

Széria/alap autó = versenyző által nem módosított gépjármű megadott kategórián belül
Tuningolt = versenyző által módosított autó megadott kategórián belül.

Lesz amikor egy adott tuningolt autóval megyünk a versenyben. Ekkor az autó finombeállításai (futómű, váltóáttételezés, stb.) tetszőlegesek, azaz mindenki a stílusának megfelelően állíthatja (setup-olja) be az autót.

* Car Tuning (tuningolás) az lehet mechanikai vagy optikai, de mindenképpen szerkezeti átalakítás. Amivel az autó teljesítményét, kezelhetőségét és kinézetét lehet javítani.
* Car Setup (setup-olás), pedig az autó beállítása az adott pályára, a teljesítmény és a kezelhetőség optimalizálása.

Megkérnék mindenkit, hogy tartsa be a szabályokat!
Mindenki a pályán menjen. Konkrétan:
NEM szabad falra/palánkra/stb támaszkodni, vagy akárcsak koccanni velük
NEM szabad időt visszatekerni

Ki itt levágsz hagyj fel minden reménnyel! Mindenki a pályán menjen!

NEM szabad levágni a kanyarokat. 2 kerék mindig legyen a pályán! A pálya határait a fehér/sárga vonalak jelzik! Kivételt képeznek a pálya melletti kerékvetők. Ahol kerékvető található ott az a pálya széle.
A pálya határait be kell tartani, pálya levágással nem nyerhet senki poziciót! 

 

      

 

Büntetések:

A gép úgyis jelzi háromszöggel, ha hibás a kör. Az eredményeknél a körök szabályosságát jómagam véletlenszerűen ellenőrzöm. Lehetnek a játékban hibák, hogy nem érzékeli a falazást, stb..

- Falazás, illetve pályaelhagyás esetén, ahol ezzel jelentős előnyt nem szerzel, ott 0,5 másodperc időbüntetés

- Falazás, illetve levágás esetén, ahol ezzel előnyt szerzel ott 1 másodperc időbüntetés

- Komoly levágás esetén 1,5 másodperc időbüntetés

- Ezen büntetések halmozhatók, ha például kétszer levágod a pályát, akkor kaphatsz például súlyosság szerint 0,5+1,5 másodpercet is.

- Büntetéstől függetlenül részt veszel a nyereménysorsolásban (amennyiben futottál ugye tiszta gyorskört)

Óvási határidő (ÓVÁS fogalma ITT)

A futamzárás utáni második nap éjfél (kedd éjfél) az óvási határidő!
Eddig az időpontig a kifogásolt állapottal (eredménnyel, műszaki megvalósítással, adminisztratív lépésekkel, stb) kapcsolatban konkrét jelzést lehet tenni!
Szabálytalanság esetén a kizárt versenyző időeredménye helyén a TÖRÖLVE felirat áll majd.
Óvást csak a felső menüsor "Versenyek / ÓVÁS beküldése" alatt található Űrlap kitöltésével lehet benyújtani bacsi97 számára!!! 

Maga a vizsgálat ideje alatt az eredménylista ideiglenesnek (!) tekintendő, amíg az összes óvást érdemben ki nem vizsgáltam, vagy el nem utasítottam (indokolással). Persze bizonyíték nélkül senki ne vádaskodjon.
Az összes versenyzőt megkérném, (ha felkerül a ranglistára az időd, ha fotózol) MINDENKÉPPEN mentse el a visszajátszást. Az óvási idő alatt bárki kérhet videót a másik idejéről, csak jelezni kell azt óvással! Aki nem tudja ezt a kérést teljesíteni bármilyen okból, annak az idejét törlöm

 

Ha valakit csaláson kapok, törölöm az illető elért eredményét, elveszem a bajnokságban addig szerzett pontjait és kizárom a hátralevő futamokból!

FIGYELEM! Fotózni az Eredményt EGY esetben kell!!!!

  1. Ha az aktuális pályán az adott autóval nem tudsz felkerülni az online listára, pl. mert már van fent jobb időd más autóval (vagy bármi okból nem kerül fel), akkor (és kizárólag ebben az esetben) elfogadjuk a lentebb leírt módon készített fotókat. Érdemes megnézni az idődet az adott pályán mielőtt neki állsz körözgetni, nehogy kilépés után derüljön ki, hogy fényképezni kellett volna!

A fotóknak mindenképpen a futamzárás előtt! kell beérkeznie!

A futamzárás után beérkezett képet nincs módunkban érvényesnek tekinteni! A képen látszódjon minden fontos információ (idő, autókategória, tiszta kör, stb.)! Tehát két képet kérnék. Ahogy lentebb mutatja a példa!

1. Amikor befejezted a körözést, akkor az utolsó körben célfotót készítesz (screenshot, telefon, fényképező, stb.), úgy hogy a rajtvonalon megállsz és fotózol. Lehessen látni az autót a képen, és a célvonalat. Lásd a 1. mintaképet! (kilkk a képre nagyításhoz). 

2. Miután elkészítetted az első képet a leírt módon, utána a Start gombbal megállítod a játékot, és szintén készítesz egy fotót (screenshot, telefon, fényképező, stb.). Lehessen látni a képen a legjobb tiszta idődet. Lásd a 2. mintaképet! (kilkk a képre nagyításhoz). Ez így sokkal egyszerűbb, így körözgetés alatt folyamatosan tudod fotózni, ha megjavítod az időd.

   

 

A képfeltöltést használhatja mindenki az oldalon (Gold, Silver versenyző). Innentől kezdve nem fogadok el semmilyen email küldéssel kapcsolatos technikai problémát. Nem kötelező használni a feltöltő űrlapot, készíthetsz akár screenshotot is a konzolon és elküldheted bacsi97 gamertagra üzenetben. Ez még egyszerűbb, töltögetni sem kell az űrlapon!!!

 

A futamzárás eredményeit a lehetőségekhez mérten mindig hétfőn fogjuk felrakni. Ha a résztvevők látni akarják egymás idejét menet közben, akkor vegyék fel a kapcsolatot egymással, figyeljék az online ranglistát vagy használják az erre megfelelő topikot a fórumon.

Aki pedig visszamenőleg kíváncsi az eredményekre az használja a "FM6 Régebben Lezárt" Versenyek listát.

 

Help:

  1. A pálya kiválasztásánál nyomj egy „Y”-t, ekkor előjön a Ranglista. „X”-el addig lapozz ameddig a barátlistára nem érsz. (A lista tetején láthatod, hogy FRIENDS!) Itt találod külön kigyűjtve az adott pályán a versenyzők idejét.  A ranglistán rámész a nevére és „A”-t nyomsz, az előtűnő menüben lehetőséged van visszajátszás nézésre vagy kiválaszthatod, hogy az adott versenyző szellemautója ellen szeretnél versenyezni (rivális).

A bajnoksággal kapcsolatos dolgok megbeszélésére használjátok a FM6 KÖRIDŐ topikot. Ha a bármilyen kérdésetek van, akkor nyugodtan tegyétek fel a kérdéseket a fórumon.

Az Aktuális Futamot pedig mindig megtaláljátok a Bal oldali oszlopban a Verseny hírek alatt, a Címlapon, és az FRH Versenynaptárban! 

 

Nevezés

Első körben regisztrálj az oldalon. Ahhoz, hogy indulhass NEM feltétlenül kell GOLD előfizetés!!! Bármikor beszállhatsz az aktuális futamra, nincs nevezési határidő! Ha Bajnokságról Bajnokságra jössz, akkor nem kell minden héten nevezni, elég egyszer. Amennyiben több futamot/bajnokságot kihagytál, akkor viszont gyere vissza és add majd le újra a nevezésedet!

Nevezés után jelöld be Gamertag: bacsi97 tagunkat barátnak az Xbox Live-on, különben a ranglistán nem látja az idődet és olyan mintha nem is neveztél volna!

Kattints a gombra és töltsd ki a Nevezési űrlapot aztán taposd a gázt!

 

 

 

Jó tapadást és rövid féktávokat mindenkinek!

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Online Versenyek Általános Szabályzata (OVÁSZ)

Mint, minden sportban, az autóversenyben is vannak szabályok melyeket be kell tartani! Az alábbi szabályzat azért készült, hogy ezeket pontokba szedve ismertessük. 

MINDENKIT KÉREK FIGYELMESEN OLVASSA EL!!! Ha kérdés van, a fórumon, az ONLINE topikban feltehetitek! Hülye kérdés nincs, csak tömegbaleset egy-egy meg nem értett szabályból!

Frissítve: 2016.05.30.