FM5 Lezárt Online Versenyek

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

Hyundai Veloster Race Day

Tartalomjegyzék

Hyunday Veloster Race Day

Eredmények

 

 

 

 

 

Lefutottuk a Hyundai Veloster Race Day versenyt. A verseny előtt többen is szorgalmazták, hogy változtassunk a verseny kiírásához képest a körszámokon, mert az kevésnek bizonyult szerintük. Elképzelhető, hogy rossz néven vették a döntésemet, mert NEM-et mondtam azzal az indokkal, hogy a kiírás szerint kell lefutni a versenyt. Úgy gondolom, senkinek nem esik nehezére tesztelnie a SAJÁT versenyére a dolgait és ez által rendesen összeírni mit és hogyan is akar valójában. A versenyeken NEM LEHET változtatni kiírás után, ezt kéretik megérteni. Amikor kitalálta FalseGo a versenyt és összeállítottam, őszintén megmondom, hogy azt reméltem többen nevezünk majd. Mindegy is 7en voltunk és remek versenyeket futottunk így is. Az első futamon érdekesre sikerült a rajt, de megúsztuk mindannyian sérülés nélkül (részletek lentebb olvasható). Elrajtoltunk és hihetetlen módon nem volt nagy baleset a rajtnál. A versenyen többen is harcoltak a pozíciókért. A második futamot vwadyka vezette fel és kezdte az élen és sokáig elöl is haladt egy hibáig, amikor is átvettem a vezetést tőle. Aztán a verseny második felében Zsozsát megelőzte FalseGo, akkor kicsit inkább óvatosabbra vettem a figurát és a védekezésre koncentráltam.  Vwadyka-nak és Zheeta-nak is első versenye volt nálunk és a hallottak alapján jól érezték magukat. Remélem, hogy tetszett nekik a szervezett körülmények között megrendezett verseny és több alkalommal is részt vesznek majd a versenyeinken.
Mint minden versenynek, ennek a versenynek is vannak eredményei, amit itt láthattok a gombokra kattintva. Óvás a versenyekkel kapcsoilatban nem érkezett. Az eredmények véglegesek és mindenkinek gratulálok az elért eredményéhez.

  

Megjegyzésként
Mint fentebb említettem érdekesre sikeredett az első futam rajtja. Ez annak is köszönhető, hogy FalseGo a szabályokkal ellentétben korábban (1. képen) mondta ki a Go-Go-t és ezzel összezavarta a mezőny több tagját is, mivel senki sem számított azon a ponton rajtra, mert a szabályzat szerint nem ott kell jelezni a verseny kezdetét.


„Az célegyenesre ráfordulva felvesszük a rajtformációt, azaz párosával és eltolva kb. 7-10 méterre egymás mögött. Ha a célegyenesre ráfordulva felzárkóztunk, akkor a futamot az első versenyző kezdi, a célvonaltól! Az elrajtolás pillanatában annyit kell mondania érthetően és hangosan, hogy "GO-GO". Tehát a célvonalnál vagy előtte egy pillanattal. Bárki lehet felvezető autó, és biztosan állíthatom nem könnyű feladat, főleg ha izgul az ember. Emiatt legyünk egy kicsit megértőek. Előzni minden esetben a célvonaltól lehet. Tehát amikor a saját autód áthalad a célvonalon, nem amikor az első autója!”

A képen (2. kép) jól látszik, hogy mire a célvonalhoz értünk, mekkorák voltak a versenyzők közti különbségek.

Most, hogy ezt így leírtam megkérnék mindenkit, hogy figyeljünk oda a felvezető körös rajtokra, hogy ne történjen ilyen mert azt már nem fogom(juk) szankció nélkül hagyni.

 

 

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!