FM5 Lezárt Online Versenyek

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

Forza5 VW Scirocco Cup

Tartalomjegyzék

VW Scirocco Cup

VÉGEREDMÉNYEK!

 

 

 

 

 

 

 

Savaztok!

Gondolom már mindenki nagyon várta a bajnokság végét, az eredményeket.

Picit csúszott a dolog, mert Ricsivel még nem tudtam egyeztetni a Forza6 sorsolás pontos részleteiről. Nos részletek még most sincsenek lebeszélve, de nem játszok tovább a türelmetekkel. Lezárjuk a bajnokságot, DE nincs elfelejtve a 3 db Forza6 játék sorsolása sem! Hamarosan jövünk azzal is, amint tisztázódtak a részletek.

Ugye a 3. futam után már nagy esély volt rá, hogy a zárófutamon ismét az „A” lobbit fogom vezényelni, hiszen Kicsi súly büntit kapott. Kis odafigyeléssel (annyira azért nem simán, de) meg lett az „A” lobbis időmérős kör.

Nem kis csaták voltak végig, persze a mezőny végén ebbe nem sok beleszólásom volt az első futamon. Gondoltam, majd a másodikon picit feltartok pár embert a fordított rajt miatt.

Az első két kanyarban 3 emberrel is ütköztem. Kettő versenyzővel azért, mert még véletlenül sem szólt, hogy mellettem van és simán ráhúztam (cockpit nézetből semmit nem láttam belőle). Szépen a mezőny végén találtam magam. Rögtön jeleztem is felháborodásomat, (mert mindkétszer én jöttem ki belőle rosszabbul), hogy nem ártana a szabályoknak megfelelően szólni, ha melléértek valakinek.

Erre azt a választ kaptam, hogy „Olyan gyorsan történt minden”. Ja, értem és jegyeztem, nem csinálok ebből gondot. Majd legközelebb, ha ezek az emberek óvást nyújtanak be mások ellen, amikor sérelem éri őket, akkor majd valószínű az elbírálásnál én is elintézem ezzel a magyarázattal…

Legtöbbször csak az óvásokról vannak videók (azoknál néha muszáj), pedig látványos és izgalmas csatákban gazdag futamok szoktak lenni. Ezért gondoltam összekötöm a kellemest a hasznossal és kipróbálom a Upload videószerkesztőjét és készítek egy kis összefoglaló videót. Óvás felém nem érkezett, az eredmények érvényesek.

 

 

Sziasztok!
A 7végén megrendezésre került a Scirocco Cup utolsó dupla pontos fordulóját, ami sok meglepetést nem okozott számomra. A teljes forduló csak a bénázásomról és a szerencsétlenségemről szólt.

Időmérő
Az időmérőre ugyanúgy készültem, mint eddig, csak most megdupláztam a gyakorlást, ami majdnem jó eredményt hozott, mert csak 1 tized volt Crazyman és köztem. Hát ez nem annyira sikerült. 

1.Futam
Az első futam elég viccesen kezdődött, mert mikor elindíttattam a lobbit (miután átvettem a „B„lobbi irányítását) egyszerűen meghalt a játékbeli kommunikáció. Senki nem hallott senkit, aki meg hallott valakit az meg nem tudott válaszolni vissza. Új lobbit nyitottam és a lehető leghamarabb összeszedtem a mezőnyt és a lobbi beállítások után elrajtoltunk (itt már semmi kommunikációs nem tapasztaltunk). A pálya első kanyarja hozta a tőle várt helyzetet, ugyanis sikeresen összeakadtak jó páran és hangos „SafetyCart kérek” felkiáltással igénybe is vették azt. Mentünk 3 kört és miután felértek a boxot látogató autók, hát hogy is mondjam, laggoltunk egyet és újra igénybe kellett venni a biztonsági autót. Mentünk még kb 2 kört és elrajtoltunk. Folyamatos csaták és koccantgatások közepette teltek a körök és a kilométerek. Jómagam a mezőny közepén autóztam mire feleszméltem, hogy még nem tudom úgy kezelni a manual+kuplung kombinációt addigra 11%-os lett a motorom és 25%-os a váltóm, viszont boxba nem akartam menni, mert akkor pozíciókat buktam volna (köszönhető annak, hogy a készítők 37km/h-ra tették a boxutca sebességi korlátot). A futam utolsó 2 körét amennyire csak lehetett ki kellett védekeznem Monsterrel szemben. Ami ennél is durvább, hogy a végén (pontosabban az utolsó kigyorsításon) annyira izgultam, hogy a mögöttem és Monster mögött haladó Tirpakgyerek utolért és a célegyenesben kb 10 méter volt az ő autója és az én autóm között. Ami még ennél is meglepőbb volt, hogy a befutásnál hátranéztem és nem láttam, hogy Monster mit csinál, de amikor ránéztem a táblázatra Monster elé rakott a gép. Hát velem voltak az istenek (kivételesen), KÖSZI.

2. Futam
Mint azt a fórumon Navy és Kidari is megosztotta veletek, izgalmasra sikerült ismét a rajt, viszont itt nem volt biztonsági autóigénylés (legalábbis 3 nem) így mehetett tovább a mezőny. Csata csata csata, ez jellemezte az első 5 körömet utána meg csak az időmérős körök futását, ami mondanom sem kell nem jött össze. Mindenki megelőzött azon pilóták közül, akiket meg szerettem volna előzni a korai boksz kiállásommal. Ez sem sikerült. Majd legközelebb.

A verseny után 1 esetben jött óvás amit Csobad küldött be Navy ellen kivizsgálásra.

„Navy az első kanyarban sikeresen elfékezte magát és oldalról nekem jött ezután ment is tovább, mint ha semmi nem történt volna”

Az esetet kivizsgáltam és a következő döntést hoztam: A 2. futam rajtját követően Navy nem tudott megfelelő féktávot venni és ezért el találta Csobad autóját és ezzel pozícióvesztést okozott Csobadnak. Ugyanakkor 3 kanyarral később Navy visszaengedte Csobadot maga elé. 

Figyelmeztetésben részesítem NavyFlippert. (Erre legközelebb kérlek figyelj, köszönöm)

 

 

Gratulálunk mindenkinek az eredményekhez!

         

 

Racers For Race által nyereményként felajánlott FRH pólót kisorsoltuk. Gratulálunk a nyertesnek!
Hamarosan privátban keresni fogjuk!

 

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!