FM5 Lezárt Online Versenyek

Szép volt, jó volt, történelmet írtunk itthon, de semmi sem tart örökké.

Forza5 Honda Quick Race

Tartalomjegyzék

Honda Legend CRX

EREDMÉNYEK

 


 

 

 

 

A múlt hét szombati 2 X 12 körös Le Mans verseny másnapján sem sétakocsikázásra készültünk a szokott időben. Silverstone GP 3 X 13 körre vállalkoztak a nevezők. Arról nem is beszélve, hogy nagyon fura érzés volt a GTE verseny másnapján beülni a Honda kormánya mögé. Először én is azt hittem, hogy valami oltári gond lehet a játékban, mert olyan érzésem volt mintha állnék, pedig full gázon toltam a vasnak, hahaha

Mivel nem volt kötelező box, így mindenképpen érdemes volt kerülni az apró ütközéseket is, hiszen egy be nem tervezett boksz utca elég nagy hátrányt jelentett. Természetesen voltak apró koccanások, és nagyobbak is. Szerencsémre sikerült (ha nem is sérülés mentesen) de elég jó helyen beérnem a futamokon, és rengeteg alkalmam volt csatázni a többiekkkel. Azt kell hogy mondjam, ez a 3 hosszú és embert próbáló futam mindenkiből kicsit kivette az energiát. Ez leginkább az utolsó futamon volt érezhető.

A 3. futamon egy pici vita alakult ki jiigsaw és Seni között, amibe sajnos én is beszálltam. Pedig ha valakinek nekem tudnom kellene, hogy ilyenkor taposni kell tovább nem itélkezni és főleg nem bármelyik fél mellé állni a vitában. Emiatt elnézést kérek mindenkitől, legközelebb én is jobban figyelek erre. Bevádoltam Senit is, mint utólag kiderült jogtalanul, elnézést.
Milliószor megbeszéltük már, hogy erre való az óvás. A többi versenyző koncentrálna és taposná tovább, plusz a pillanat hevében amúgy is mindenki a másikat tartja hibásnak.

Seni óvást nyújtott be: jiigsaw1974 ellen
Honda QR
3. futam - 2.- 3.kör
2x is leszorított a pályáról pedig jeleztem és hallotta is, hogy mellette vagyok, érzésem szerint mind2 esetben szabályosan értem mellé de ö nem hagyott helyet, hogy mind2en elférjünk a pályán.

Az említett két esetet kivizsgáltam és mindkét esetben jiigsaw volt a hibás.

   

A célegyenes végi jobbosban Seni bebújt belső íven, hallottam én is hogy jelezte, mellette van. Ennek ellenére behúzta ívre jiigsaw az autót, ahelyett hogy helyet hagyva Seninek, elfordultak volna mindketten. Feltehetően úgy érezte, hogy nincs annyira mellette Seni és talán emiatt húzta rá, figyelmeztetésben részesítem jiigsaw-ot.

   

Ennél az esetnél a balos kanyarban Seni külső íven beesett teljesen szabályosan jiigsaw jobb oldalára és külső ívről próbálta előzni. A szabályok értelmében még akkor sem lett volna gond ha a két balos kerékkel a rázókövön van, de itt mind a 4 kerékkel a pályán volt. Ezután következik a meglepetés (ami elvileg csak nőknek szól, hahaha), ugyanis nem adott helyet Seninek, még akkor sem miután elfogyott a rázókő és láthatóan előrébb is volt Seni. Annyit kellett volna tenni, hogy picit balra húzza a kormányt, de valamiért nem engedett, pedig a pályán láthatóan volt még hely, hehe. Az egésznek az lett a vége, hogy Seni próbálta balra terelni jiigsaw-ot, Ő pedig nem engedett a 48-ból, szépen kivezette jobbra Seni-t, összekoccantak és Seni a falnak csapódott. Ripléj a kirakatomban.

Az OVÁSZ pár sorát idézném: "Ha téged előznek, és nem szeretnéd könnyen adni a poziciódat akkor küzdj! Természetesen csak szabályosan!
TILOS leszorítani az útról. Ha valaki beszúr féktávon, akkor fogadd el, hogy abban a kanyarban így jártál és utána maradj azon az íven amit elkezdtél, ne húzd rá a kormányt a másikra. Aki ilyen manőverrel balesetet okoz az szintén büntetésre számíthat! Gondolkodj már a következő kanyaron ahol ugyanannyi esélyed lesz neked beszúrni egy rövid féktávval!".

Ezek fényében jiigsawbüntetése: A következő futamon (amin részt vesz a versenyző), utolsó rajthely abban a lobbiban, ahova időmérőn kvalifikálja magát.

Biztos, hogy fáradtak voltunk mindannyian és ilyenkor hamarabb elpattan az a bizonyos cérna. Ezt megértem, de semmiből nem tart kicsit balra húzni a kormányt és helyet hagyni a láthatóan gyorsabb pilótának. A következő balosban belső íven úgyis jiigsaw lett volna előnyben és mehet a csata tovább.

 

Az eredmények érvényesek, gratulálok mindenkinek!

  

 

 

NINCS jogosultságod hozzászólást írni!